Koncert Lovre Peretića na Prandau festivalu

Koncert Lovre Peretića na Prandau festivalu

Skladbom "Sonata K. 380" talijanskog skladatelja Giuseppea Domenica Scarlattija u obradi za gitaru Carla Marchionea svoj je koncert u Donjem Miholjcu započeo jedan od najcjenjenijih gitarista mlađe generacije Lovro Peretić. Peretić je nastupio na drugom koncertu četvrtoga Prandau festivala koji je pred brojnom publikom održan u dvorcu "Mailath".

Izveo je nekoliko skladbi iz svog sad već tradicionalnog repertoara - klasičnu glazbu iz različitih povijesnih razdoblja, od klasicizma i romantizma do nešto modernijih. Na programu su, osim spomenutoga Scarlattija, još bili: A. Clearfield, C. Debussy, A. Barrios, M.C.Tedesco, J. Brahms i K.A. Craeyvanger.

Lovro Peretić je dobitnik preko trideset nagrada na međunarodnim natjecanjima. Osvojio je prvo mjesto na prestižnom svjetskom gitarističkom natjecanju Guitar Fondation of Amerika 2022. godine kao i ukupnu pobjedu na Eurostrings Guitar Competition 2020. godine, najvažnijem europskom natjecanju za gitaru koje mu je donijelo priliku održati brojne koncerte i majstorske tečajeve.

Gitarist Peretić se rano počeo baviti glazbom, a velika potpora u tome su mu roditelji koji su veliki zaljubljenici u glazbu.
- Prvo se gitarom, jer moj otac obožava taj instrument, počela baviti moja sestra, a ja sam je slijedio - rekao je Peretić. Dodao je kako se sve njegove nagrade i priznanja nalaze kod njegovih roditelja koji ih s posebnom pozornošću čuvaju.

- Nagrade su mi drage, ali važnije mi je nastupati i za jedno dvije godine početi predavati u zemlji ili inozemstvu - rekao je Peretić te najavio veliku koncertnu turneju po Americi.

Live stream

 

▶️ SLUŠAJTE UŽIVO

Upravo svira:

 

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Ivan Korov i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije