U vrtiću 57 djece jasličke dobi “ispod crte”

U vrtiću 57 djece jasličke dobi “ispod crte”

Nova pedagoška godina 2023./2024. u Dječjem vrtiću "Pinokio" počinje 1. rujna. U matični vrtić u Donjem Miholjcu upisano je 203 djece. Zbog premalih kapaciteta ispod crte za upis u matičnom vrtiću ostalo je 57 djece, a najviše ih je jasličke dobi.

Roditelji djece koja su ostala ispod crte su zaposleni te im je prijeka potreba da osiguraju mjesto svojoj djeci u vrtiću. Kako bismo im pomogli, u dogovoru s gradonačelnikom Donjeg Miholjca Goranom Aladićem, odlučeno je da će privremena lokacija za mališane biti u zgradi gdje su se do sada nalazile prostorije Društva "Naša djeca" i Udruge Likrob na Trgu Ante Starčevića - rekla je ravnateljica Jadranka Landup. Dodala je kako su prije dva dana išli u obilazak zgrade koja se preuređuje i vidjeli da nema još puno poslova koje bi trebalo obaviti.

Naglasila je kako za sada ne može navesti točan termin kada će privremeni vrtić krenuti s radom.

- Sve ide svojim tijekom i paralelno s radovima tražiti ćemo sve dozvole od Ministarstva znanosti i obrazovanja i od Županijskog povjerenstva da izađe na teren kako bi ocijenili da li je sve sukladno državnim pedagoškim standardima i kako bismo radili na zakonit način - rekla je Landup. Dodala je kako će Dječji vrtić "Pinokio" u Donjem Miholjcu i područni vrtići u Viljevu, Podravskoj Moslavini i Marijancima od 28. do 31. kolovoza privremeno biti zatvoreni zbog provođenja generalnog čišćenja vrtića koje uključuje dezinfekciju cjelokupnog prostora vrtića, kao i ličenje zidova te sitne popravke instalacija i inventara. Odlučeno je to na 10. sjednici Upravnog vijeća Dječjeg vrtića "Pinokio". Također je pozvala sve roditelje koji su podnijeli žalbe na Dječji vrtić "Pinokio", odnosno na Upravno vijeće vrtića, da se odazovu na roditeljski sastanak koji će biti održan 28. kolovoza (ponedjeljak) u vrtiću s početkom u 18:00 sati. Roditelji će na sastanku biti detaljno informirani o cjelokupnoj problematici, o rješavanju problema smještaja njihove djece. Ujedno je pozvala sve roditelje koji nisu došli na inicijalnu procjenu novoupisane djece da dođu u matični vrtić na roditeljski sastanak 29. kolovoza (utorak), također s početkom u 18:00 sati.

Live stream

 

▶️ SLUŠAJTE UŽIVO

Upravo svira:

 

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Ivan Korov i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije