20 godina “Seljačke sloge” u Šljivoševcima

20 godina “Seljačke sloge” u Šljivoševcima

U organizaciji Kulturno-umjetničkog društva "Seljačka sloga" Šljivoševci protekloga je vikenda na Ljetnoj pozornici pored Društvenog doma u Šljivoševcima održana 19. smotra folklora "Suncokret mi urodio diko". Ujedno je obilježena 20. obljetnica rada i djelovanja šljivoševačkog društva.
Pozdravljajući nazočne predsjednica Seljačke sloge Ružica Kovačić je istaknula kako je cilj obnavljanja društva prije dvadeset godina bio sačuvati nošnju, ples i običaje šljivoševačkog kraja. Društvo je nastupalo na 400-tinjak pozornica diljem zemlje. Među značajnim nastupima su sudjelovanje na Đakovačkim vezovima, Vinkovačkim jesenima te na Međunarodnoj smotri folklora u Zagrebu i Metkoviću. Nastupali su i u inozemstvu na festivalu u Grčkoj, Srbiji, Sjevernoj Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Mađarskoj, Italiji i Slovačkoj te u Europskom parlamentu u Belgiji. U svom su mjestu ugostili više od stotinu kulturno-umjetničkih društava iz Hrvatske i inozemstva.

- Tijekom ovih godina ostvarili smo zapažene uspjehe na brojnim manifestacijama i izborima narodnog ruha - istaknula je Kovačić.

Dodala je kako je pjevačka skupina KUD-a u više navrata bila sudionikom završne manifestacije "Alaj pjevam i pjevati znadem" u Slavonskom Brodu, gdje su bili poznati po tada aktualnim desetercima.

Seljačka sloga je, uz smotru "Sunockret mi urodio diko", organizator godišnjeg koncerta "Svome selu na dar".

- To je ukratko prvih 20 godina i dobar recept za sljedećih dvadeset - zaključila je Kovačić.

Program smotre započeo je šaljivim skečom, a nastavio se nastupom domaćeg i gostujućih kud-ova. Nastupili su HKUD "Podgoračani" Podgorač, KUD "Slavko Janković" Šiškovci, KUD "Odvorci" Grgurevići i ženska pjevačka skupina "Biđanke" iz Bickog Sela. Nakon nastupa društava sve je goste zabavljao Tamburaški sastav "Zvona".

Smotru je otvorio načelnik Općine Magadenovac Stjepan Živković.

Live stream

 

▶️ SLUŠAJTE UŽIVO

Upravo svira:

 

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Ivan Korov i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije