Poseban glazbeni doživljaj u donjomiholjačkom dvorcu

Poseban glazbeni doživljaj u donjomiholjačkom dvorcu

Kvartet flauta 4 Syrinx zaključio je program 4. Prandau festivala orguljaške i komorne glazbe u Donjem Miholjcu. Bogato sazvučje piccolo, alt i bas flaute pružilo je posjetiteljima koncerta poseban glazbeni doživljaj upotpunjen odličnom akustikom velike dvorane donjomiholjačkog dvorca.

Kvartet je nastao 2001. godine okupljanjem četiriju glazbenica profesionalno angažiranih u orkestrima te pedagoškoj djelatnosti. Za osnivanje kvarteta, dvije hrvatske i dvije slovenske glazbenice, odlučile su se vođene dosadašnjim profesionalnim iskustvom te suradnjom na području kulturne, pedagoške i glazbene djelatnosti u Hrvatskoj i Sloveniji ali i željom da široj publici približe ovaj zanimljiv instrument. Članice sastava su Karolina Šantl Zupan, Marina Novak, Darija Zekić i Špela Benčina.

- Ansambl interpretira originalne skladbe skladane za kvartet flauta i brojne prerade komornih skladbi pisanih za druge instrumente - rekla je Marina Novak. Njihov bogati repertoar proširuje se i skladbama koje suvremeni skladatelji, inspirirani njihovim umjetničkim pristupom i interpretacijom, skladaju za njih. Najrecentnije su izvedbe skladbi Janija Goloba, Tomislava Uhlika, Petra Obradovića i Danijela Legina.

Kvartet flauta 4 Syrinx već petnaestu godinu zaredom održava tematski ciklus od po tri koncerta u sezoni u Maloj dvorani Lisinski.

Marina Novak je istaknula kako je flauta zahtjevan instrument koji zahtijeva cjeloživotno vježbanje ,ali da članicama kvarteta u izvedbama puno pomaže i dugogodišnje zajedničko muziciranje.

Do sada je kvartet flauta 4 Syrinx snimio tri nosača zvuka: Monochromia , Soba za četiri i Decade. Upravo na ovom posljednjem nalazi se skladba Igora Kuljerića Silbanski tanac, koja kvartetu 2014. donijela nagradu Porin u kategoriji Najbolja klasična skladba.

Kvartet 4 Syrinx trenutačno priprema svoj četvrti album.

Live stream

 

▶️ SLUŠAJTE UŽIVO

Upravo svira:

 

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Ivan Korov i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije