Raduje povećanje broja članova udruge branitelja

Raduje povećanje broja članova udruge branitelja

- Na završetku protekle godine ogranak UDVDR grada Donjeg Miholjac je imao 323 člana. Iako nas zbog dobi i bolesti svake godine napusti dio branitelja u protekloj godini u naše redove primili smo 43 nova člana, među kojima je dosta pripadnika Narodne zaštite kojima je priznat status hrvatskog branitelja i dva člana obitelji hrvatskih branitelja kao pridružene članove. Obzirom da je populacija hrvatskih branitelja svake godine sve starija, nedostaje nam mlađih članova koji bi se željeli uključiti u rad udruge i pomogli Središnjem odboru u provođenju planova i postizanju zadanih ciljeva -  rekao je na početku sabora udruge branitelja Donjeg Miholjca i susjednih općina predsjednik Dragutin Lazar.

U protekloj godini udruga je uz redovne aktivnosti kao što su, pravdanje sredstava dobivenih u prethodnoj godini i prijava na nove natječaje pružala pomoći članstvu u ostvarivanju njihovih zakonskih prava, a također, redovito održavala spomenik poginulim braniteljima u akciji „Baranja“, koji se nalazi u sektoru Medrović na Glavnom dravskom nasipu u Baranji.

- Osim ovoga organizirali smo i sudjelovali u obilježavanju značajnih obljetnica iz Domovinskog rata te organizirali i sudjelovali u drugim aktivnostima vezanim uz branitelje i Domovinski rat - rekao je Dragutin Lazar.

U planu rada za tekuću godinu predviđeno je i dalje okupljanje hrvatskih branitelja, štićenje statusa i interesa članova udruge, branitelja i stradalnika Domovinskog rata, informiranje članstva o zakonskim pravima i pružanje pomoći u njihovom ostvarenju, humanitarna pomoć socijalno ugroženim braniteljima i članovima njihovih obitelji, kao i promoviranje i održavanje identiteta postrojbi formiranih na našem području, i obilježavanje obljetnica značajnih događaja i bitaka u Domovinskom ratu.

Pozdravljajući branitelje gradonačelnik Goran Aladić je rekao kako ga raduje povećanje broja članova i izrazio nadu da će se u udrugu uključiti što veći broj mlađih članova iz braniteljskih obitelji.

Predsjednik udruge je rekao kako je razočaran činjenicom što na obilježavanju važnih obljetnica iz Domovinskog rata nisu prisutna školska djeca, koju bi njihovi nastavnici trebali upoznati s onim dijelom povijesti na temelju kojeg je nastala suverena i slobodna hrvatska država.

Live stream

 

▶️ SLUŠAJTE UŽIVO

Upravo svira:

 

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Ivan Korov i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije