Obnova "ceste smrti"

Preostali dio Podravske magistrale od Gezinaca do Osijeka, ili državne ceste D-34, odnosno “ceste smrti”, kako je zove Željko Macanić, vijećnik SDP-a u Županijskoj skupštini - Hrvatske ceste planiraju obnoviti prema jasno utvrđenim rokovima. Istaknuto je to i u pismenom odgovoru na postavljeno pitanje spomenutog vijećnika. U cilju sigurnosti prometa, Hrvatske ceste pripremaju izvođenje radova na rekonstrukciji nastavka ceste, a izvođenje radova odobreno je četverogodišnjim Programom građenja i održavanja.

Radovi su u tijeku na dionici ceste od Gezinaca do Podravske Moslavine, dužine 4,1 km, odnosno ugovoreni rok je šest mjeseci od uvođenja u posao, koji je bio u prosincu prošle godine. Slijedi projektiranje dionice Sveti Đurađ-Črnkovci, ukupne dužine 7,12 km. Planira se pokretanje nabave u trećem kvartalu ove godine s ugovornim rokom od 12 mjeseci. Istodobno priprema se i rekonstrukcija dionice Črnkovci-Valpovo, ukupne dužine 7,8 km, zatim izrada projektne dokumentacije i ishođenje građevinskih dozvola za uređenje postojećih raskrižja.

Planirano je ulaganje velikih sredstava do 2020. godine: 30,5 milijuna kuna za obnovu dionice od Valpova do Osijeka, 59,5 milijuna kuna i rekonstrukciju ceste od Gezinaca do Donjeg Miholjca, te više od 50 milijuna kuna za projekt obilaznice oko Prtrijevaca - ističe Josip Škorić, predsjednik uprave Hrvatskih cesta.

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive

Please publish modules in offcanvas position.