Dragi Kićo, hvala i zbogom!

Dragi Kićo, hvala i zbogom!

Danas smo ga, njegovim pjesmama, u vrijeme posljednjeg ispraćaja u Zagrebu, ispratili i na osječkom Trgu Ante Starčevića. Pedesetak tamburaša zasviralo je skladbe Otišao je s mirisima jutra i Tamburaški rastanak nakon čega su se zajedno s građanima uputili prema promenadi s koje su spustili ruže u rijeku Dravu.

Bio je to oproštaj od velikana slavonske glazbe i legende svjetskoga glasa, našeg bećara i rokera, Krunoslava Kiće Slabinca koji je u suradnji s osječkom podružnicom Hrvatske glazbene unije organizirala Osječko-baranjska županija.

- Pamtit ćemo ga po velikom srcu, širokom slavonskom osmjehu i vrhunskoj glazbi uz koju su odrastale generacije. Kićo je uvijek s ponosom isticao Slavoniju i njegov doprinos tamburaškoj glazbi uistinu je nešto što nas je zadužilo da mu se na kraju njegovog životnog puta poklonimo – rekao je župan Ivan Anušić.

Osječko-baranjska županija je u skladu s epidemiološkim mjerama osigurala maske za građane koji su se zatekli na trgu i osječkoj promenadi kao i petstotinjak ruža koje su građani Kići u čast pustili niz rijeku Dravu. Tijekom dana, pa sve do 21 sat, na središnjem osječkom trgu postavljen je video zid s fotografijama i glazbom iz bogatog Kićinog opusa, ispred kojeg su brojni građani već zapalili svijeće.

Osim Osijeka, od Kiće su se u isto vrijeme i istim skladbama oprostili i kolege glazbenici iz Đakova, Županje, Valpova, Nove Gradiške, Slatine, Sopja, Donje Motičine, Slavonskog Broda, Požege, Novske i Gospića. Kići u čast, u vrijeme ispraćaja, njegova se glazba čula i na radiju hrvatske nacionalne manjine, radiju Dux u Boki Kotorskoj.

Kićo nam u naslijeđe ostavlja više od 500 snimljenih pjesama na brojnim singl i LP pločama te CD-ima među kojima je otpjevao evergreene zabavne i narodne glazbe, ostavljajući neizbrisivi trag u hrvatskoj glazbenoj baštini. Avangarda i buntovnik, kako je za sebe znao reći, izvodio je najveće svjetske hitove, ali uvijek na svoj, jedinstven način. Obišao je svijet, ali se uvijek rado vraćao Slavoniji. Nagradom za životno djelo, Osječko-baranjska županija iskazala je počast njegovom glazbenom, ali i životnom izričaju jer iznad svega, bio je promotor svoga kraja, svoje Slavonije o kojoj je s posebnom emocijom pjevao.

Ispratili smo ga pjesmom, zahvaljujući mu u ime svih generacija koje su odrastale uz njegovu glazbu i u ime onih koji će tek upoznati Kićin bogati glazbeni opus. Jer glazba koju nam Kićo ostavlja ne poznaje vrijeme, poznaje samo emociju, snažnu i energičnu, kakav je bio Kićo i kakvog ćemo ga zauvijek pamtiti.

Dragi Kićo, hvala i zbogom!

Župan Ivan Anušić i djelatnici Osječko-baranjske županije

Live stream

 

▶️ SLUŠAJTE UŽIVO

Upravo svira:

 

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Ivan Korov i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije