Završava energetska obnova škole u vrijednosti 7 milijuna kuna

Završava energetska obnova škole u vrijednosti 7 milijuna kuna

Energetska obnova Osnovne škole „August Harambašić“ Donji Miholjac i Nastavno-sportske dvorane na zadovoljstvo svih korisnika školskoga prostora, posebno učenika i zaposlenika škole, uskoro će u potpunosti biti gotova. Do konačnog završetka potrebno je odraditi još samo nekoliko sitnica te dio manjih limarskih radova.

Još 2013. godine Osnovna škola „August Harambašić“ Donji Miholjac bila je jedna od prvih škola u Republici Hrvatskoj koja je pripremala projekt energetske obnove nastojeći povećati energetsku učinkovitost i obnoviti zgradu škole i sportske dvorane, a realizacija je uslijedila sedam godina kasnije.

Energetskom obnovom smo zaokružili dugogodišnja nastojanja da školu i školski prostor do kraja osuvremenimo i napravimo od njega prvenstveno mjesto koje visoko kotira i na funkcionalnoj i na vizualnoj razini – istaknuo je ravnatelj Škole Vedran Aladić.


Projekt pod nazivom "Energetska obnova zgrade Osnovne škole A.Harmbašić" u vrijednosti preko 7 milijuna kuna sufinancirali su: osnivač škole Osječko-baranjska županija te Europska unija iz Fonda za regionalni razvoj, a sami radovi su krenuli u mjesecu ožujku protekle godine. Energetskom obnovom izmijenjeno je cijelo krovište s izolacijom gotovo 1.500 četvornih metara na Nastavno-sportskoj dvorani, postavljena je nova stolarija u dvorani i školi te izolacija na obje zgrade. 


Upravo je postavljanje izolacije bio jedan od najpotrebnijih zahvata, jer se temperatura u dvorani zbog loše stolarije i zidova tijekom zimskih mjeseci nije mogla povisiti iznad osamstupnjeva Celzija -  istaknuo je Aladić te naglasio kako je sada u dvorani toplo i ugodno. Stavljena je i nova fasada na dvije školske zgrade, ugrađeni su termostatski ventili i sređena je kotlovnica. Aladić ističe kako su stručnjaci previđali energetskuuštedu za 60 posto, a to se ovom energetskom obnovom i dogodilo.

Troškovi energenata tijekom studenog i prosinca bili su neusporedivo manji nego ranije, a temperatura u Školi i dvorani ne varira, nego je upravo onakva kakva je potrebna za kvalitetno radno okružje i radni prostor - rekao je ravnatelj donjomiholjačke osnovne škole Vedran Aladić.

Live stream

 

▶️ SLUŠAJTE UŽIVO

Upravo svira:

 

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Ivan Korov i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije