Za novi stadion zainteresiran i Domagoj Vida

Za novi stadion zainteresiran i Domagoj Vida

Nogometni centar u Donjem Miholjcu projektiran je prema svim zahtjevima struke, HNS-a i FIFA-e

Nogometni klub Jedinstvo prošle godine obilježio je 75 godina svoga postojanja i 100 godina igranja nogometa u Donjem Miholjcu.

Stadion i prostorije koje koristi NK Jedinstvo izgrađeni su 1950. godine. Zbog starosti, dotrajalosti i konstrukcije stadion više nije moguće obnoviti tako da bude siguran za igrače i gledatelje. Stoga je NK Jedinstvo u suradnji s Hrvatskim nogometnim savezom i Gradom Donjim Miholjcem krenuo u projekt izgradnje nove Sportsko-rekreacijske zgrade s pratećim sadržajima, što neki popularno nazivaju novi Nogometni centar. Na projektiranju novog stadiona radio je projektni ured Expert, a idejno rješenje izradio je arhitekt Toma Matković.

Gradonačelnik Goran Aladić ispričao nam je kako se planira glavno nogometno igralište prema standardima za 3. HNL te FIFA standardima, pomoćno nogometno igralište, pomoćni teren za futsal, pomoćni trenažni tereni, atletska tartan-staza te stadionski objekt s tribinom na kojoj će se moći smjestiti 380 gledatelja.

U stadionskom objektu planirane su četiri svlačionice za sportaše, teretana, cafe-bar, sanitarni čvorovi za sportaše i gledatelje, svlačionica za suce i delegate, ambulanta, prostori za medije, klupski prostori te VIP salon. Svi tereni bit će osvijetljeni, a oko kompleksa bit će parking za automobile i autobuse. Nogometni centar smjestit će se na postojećem terenu sadašnjeg stadiona.

– Glavna kvaliteta cijelog Nogometnog centra NK-a Jedinstvo je ambicioznost, a ne megalomanija. Ono što će ga činiti ostvarivim i što potencira njegov uspjeh s jedne strane je prilagođenost potrebama stanovnika i veličine grada Donjeg Miholjca, a s druge strane mogućnost korištenja i nekim drugim korisnicima, nogometašima i sportašima, profesionalcima i amaterima iz drugih gradova i općina, bilo to u komercijalne svrhe, ili iz prijateljskih, odnosno natjecateljskih namjera – rekao je gradonačelnik Goran Aladić.

Naglasio je da stadionski objekt svojim funkcijama, pojavnošću te uporabom materijala i u skladu s regionalnim karakteristikama, želi dati prostoru u kojemu se nalazi, novi, prihvatljiv i prepoznatljiv identitet.

Projekt je, sudeći prema rečenom, vrlo kvalitetan, ali i skup, pa je više no jasno da će realizacija biti višegodišnja. Također, najvjerojatnija je mogućnost realizacije projekta u fazama. Naime, prema sadašnjim procjenama, za taj projekt bit će potrebno osigurati financijska sredstva u rasponu od sedam do deset milijuna kuna.

- Za ovakvo kapitalno ulaganje trebat će tražiti financijere. Projekt je, istina, već osigurao podršku Hrvatskog nogometnog saveza, a zainteresiran je i Domagoj Vida. Razgovori s Vidom su započeti 2017. i nastavljeni svake godine kada bi došao u Donji Miholjac. Domagoj je voljan sudjelovati u cijeloj ovoj priči, a i Gradu Donjem Miholjcu je u interesu osigurati kvalitetne uvjete za rad NK-a Jedinstvo - zaključio je gradonačelnik.

Live stream

 

▶️ SLUŠAJTE UŽIVO

Upravo svira:

 

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Ivan Korov i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije