Nastavno-športska dvorana u Marijancima

Područna škola Marijanci nema športsku dvoranu te nedostaju kvalitetni uvjeti za realizaciju nastave tjelesne i zdravstvene kulture. Također, niti mjesto u općini Marijanci nema sličnih sadržaja. Športska dvorana stoga je značajna kako za učenike, tako i za sve mještane kao prostor održavanja športskih, kulturno-zabavnih i drugih manifestacija.

Osječko-baranjska županija je stoga 2019. godine pokrenula izgradnju nove športske dvorane. Za noveliranu projektnu dokumentaciju ishođena je građevinska dozvola te 24.12.2019. potpisan ugovor za izvođenje radova na izgradnji sa tvrtkom Zuber d.o.o. Višnjevac vrijednosti od 6.073.056,70 kuna s rokom izgradnje 3 godine od uvođenja u posao. Izvršeni su pripremni radovi, radovi na temeljenju, betonski i armirano-betonski radovi na nosivoj konstrukciji (zidovi, grede dvorane i spojnog hodnika, stropna ploča svlačionica), postavljeni su lamelirani nosači krovne konstrukcije i sami krov, ugrađena je vanjska stolarija, postavljena vanjska termoizolacija, izgrađene su manipulativne površine oko dvorane.

U tijeku su radovi na instalacijama i žbukanju. Predstoje daljnji radovi na unutrašnjosti, instalaterski i završni radovi. Do sad su izvršeni radovi u vrijednosti 4.197.102,41 kn, cca. 79 %. Paralelno će se provesti nabava sportske i druge opreme dvorane. Planirani završetak izgradnje je kraj 2021. godine. Jednodijelnu dvoranu s pratećim sadržajima i galerijom te toplom vezom sa školskom zgradom će koristiti 150 učenika osmogodišnje Područne škole Marijanci.

Ovaj projekt je proveden uz financijski doprinos Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive