Vijeće općine Magadenovac u novom sazivu

Pod predsjedanjem predsjednika Općinskog vijeća Općine Magadenovac Velibora Azenića održana je 2. sjednica vijeća na kojoj su prihvaćena izvješća o radu Miholjačkog poduzetničkog centra Lokalne razvojne agencije i izvješće o radu i aktivnostima Gradskog društva Crvenog križa Donji Miholjac za 2020.godinu. Prihvaćene su i odluke o donošenju III Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Općine i suglasnosti za provedbu ulaganja u projekt "Društveni dom Kućanci -Rekonstrukcija-dogradnja građevine javne i društvene namjene" o čemu je vijećnike upoznala stručna suradnica za stambeno komunalne poslove i zaštitu okoliša Jasna Živković. U pojašnjenjima ovih točaka za riječ se javio i načelnik Općine Stjepan Živković.

Najviše zanimanja vijećnika izazvala je točka Razmatranje i usvajanje izvješća o radu "KOMAG d.o.o" Magadenovac za 2020. godinu. Jasna Živković, direktorica KOMAG-a osvrnula se u svom izvješću na rezultat poslovanja i poslovne aktivnosti. KOMAG je u 2020. godini ostvario prihode u iznosu od 581.102,00 kune, ukupne rashode u iznosu 578.102,00 kune i dobit u iznosu 2.376 kuna. Većina prihoda ostvarena je od usluga pruženih Općini Magadenovac, ali i fizičkim osobama s područja Općine te za usluge ukopa pokojnika. Većina rashoda odnosi se na plaće zaposlenika KOMAGA. Vijećnik Boris Živković uputio je pitanja vezana uz održavanje dječjih igrališta na području Općine istaknuvši kako su igrališta u Šljivoševcima i Beničancima u prilično lošem stanju kao i autobusna stajališta te koševi za otpatke pored tih stajališta. Direktorica Živković je odgovorila kako KOMAG obavlja sitne popravke, poput varenja, izmjena sjedalica na klackalicama, ljuljačkama i slično. Za ostale popravke i nabavu Općina traži ponudu od ovlaštenih tvrtki za ugradnju igrala. U idućem razdoblju je planirana nabava za spomenuta igrališta i njihova će sanacija tijekom ove godine biti riješena. Živković je istaknula kako Komag ne može zamijeniti kompletno autobusno stajalište već samo napraviti sitne popravke.

- Što se tiče nabavke koševa za otpatke, u proračunu su za to osigurana sredstva i uskoro ćemo biti u fazi nabave - rekla je Živković. Veliki problem je i voda na grobljima u Kućancima, Beničancima i Lacićima koji nemaju mogućnost priključka na vodovod već se vodom opskrbljuju iz bunara pomoću hidrofora ili hidropaka. Načelnik Općine Stjepan Živković je istaknuo kako se radi na tome, ali da će Općina na jesen morati donijeti Odluku o uvođenju naknade za grobno mjesto koja do sada nije postojala.

Na sjednici su još donesene odluke o osnivanju Povjerenstava od značaja za rad Općine Magadenovac.

Live stream

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive