Na koncertu gitarskog kvarteta

U okviru drugog po redu Prandau festivala na pozornici ispred dvorca "Mailath" u Donjem Miholjcu jučer su svirali članovi Hrvatskog gitarskog kvarteta Zoran Dukić, Maroje Brčić,Tvrtko Sarić i Petrit Čeku, koji je istaknuo veliko zadovoljstvo nastupom u Donjem Miholjcu, predivnim ambijentom i publikom.

Gitaristi su u Donji Miholjac stigli dan prije koncerta i oduševila ih je srdačna dobrodošlica organizatora. Vrhunski glazbenici pojedinačno su svirali posvuda u svijetu, osvajali domaće i inozemne nagrade te izdavali albume. Prvi zajednički koncert održali su 2016. godine. Nakon toga, na više koncertnih turneja, predstavili su se publici u Hrvatskoj i Sloveniji. Za koncert na Dubrovačkim ljetnim igrama Hrvatski gitarski kvartet nagrađen je nagradom Orlando. Kvartet je nastupao i sa Zagrebačkim solistima i Varaždinskim komornim orkestrom svirajući Vivaldijeve koncerte. Donjomiholjačkoj publici su izveli skladbe Luigi Boccherinia, Antonia Vivaldija, Astora Piazzolle, Nikše Njirića, Gorana Tudora, Seergeja Prokofjeva i Georga Gershwina.

Povijesna udruga "Mailath" je u okviru programa posjetiteljima besplatno dijelila Božićni punč.

Nakon Hrvatskog gitarskog kvarteta donjomiholjačku publiku 26. kolovoza, u okviru drugog Prandau festivala, očekuje nastup sopranistice Antonie Dunjko, Igora Mrnjavčića na trubi i na orguljama Edmunda Borića-Andlera. Koncert će biti održan u crkvi Sv. Mihaela Arkanđela.

Live stream

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive