Izgradnja Srednje škole Donji Miholjac u punom jeku

Izgradnja Srednje škole Donji Miholjac u punom jeku

Radovi na izgradnji nove zgrade i dvorane Srednje škole Donji Miholjac u punom su jeku i već se jasno uočava njihov konačni izgled. Nova zgrada škole obuhvaća 4.600 m2, ima dva kraka s po dvije etaže, dvorana je neto površine 1.134 m2, a uredit će se i vanjski sportski tereni, parkiralište i pješačke površine. Ukupno uređena površina iznosit će 8.379,00 m2. Gradilište je danas (27. siječnja 2022. godine) posjetio župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić sa suradnicima.

- Stara zgrada Srednje škole Donji Miholjac bila je godinama zaista u lošem stanju te sam na početku mandata župana najavio da je izgradnja nove školske zgrade jedan od prioriteta. Stare zgrade više nema, izgradnja nove se realizira, pa kako smo danas čuli, iduća školska godina u rujnu ove godine počet će u novoj zgradi. Vrijednost ove investicije je više od 50 milijuna kuna, a 80 posto troškova financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja, dok Grad Donji Miholjac i Osječko-baranjska županija osiguravaju po 10 posto - rekao je župan Ivan Anušić.

Gradonačelnik Donjeg Miholjca Goran Aladić naglasio je da je nova gradska uprava zajedno sa županom Anušićem uspjela izlobirati izgradnju nove škole. - Stara škole je bila toliko dotrajala i opasna da se razmišljalo o njenom zatvaranju. Izgradnjom nove škole uvjeren sam da će porasti i broj učenika jer dosta djece nije željelo ići u onako neuvjetnu školu. Nova škola će biti značajna i za daljnji razvoj Donjeg Miholjca - poručio je gradonačelnik Aladić

- Srednju školu Donji Miholjac pohađaju 243 učenika podijeljenih u 17 razrednih odjela, od čega 70-ak učenika pohađa gimnazijski program, a ostatak strukovni, u području ekonomije, trgovine, hotelijerstva i turizma, poljoprivrede i strojarstva. Cilj je da se programi šire i da se prepozna te uvaži potrebe tržišta s ovoga područja kako bi mladi po završetku školovanja pronašli posao i ostali ovdje - kazala je Miranda Glavaš Kul, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i mlade OBŽ.

Ravnatelj Srednje škole Donji Miholjac Nenad Perić govorio je o poboljšanju uvjeta rada izgradnjom nove škole. - U staroj školi imali smo oko 2.300 kvadrata prostora, a nastavu smo pohađali u dvije smjene, zbog čega su se javljali različiti problemi. Sada prelazimo u prostor od 4.600 kvadrata što će nam omogućiti i jednosmjenski rad, ali i neusporedivo bolje uvjete rada te nabavu nove opreme. Uvjeren sam da će to doprinijeti i još boljim rezultatima naših učenika na različitim natjecanjima, a koji su i do sada bili vrlo dobri - rekao je Perić.

Live stream

 

▶️ SLUŠAJTE UŽIVO

Upravo svira:

 

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Ivan Korov i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije