Nastupom “Brevisica” završen Prandau festival


Koncertom vokalnog ansambla Brevis iz Osijeka u župnoj crkvi
sv. Mihalea arkanđela Donji Miholjac završio je 3. Prandau festival u Donjem Miholjcu. Vokalni ansambl Brevis vrhunski je ženski pjevački zbor i dugogodišnji umjetnički projekt dirigentice Antoanete Radočaj - Jerković i klavirskog suradnika Davora Dedića. Dirigentica Jerković ističe kako su jako sretni što su ponovno mogli nastupiti u Donjem Miholjcu pred mnogobrojnom publikom koja ih je i ovoga puta nagradila velikim pljeskom.

- Naš klavirski suradnik Davor Dedić i ja smo još kao studenti nastupili u donjomiholjačkoj crkvi, pa nam je ovaj nastup bio lijepi podsjetnik na ta vremena - rekla je Jerković.

Dedić je istaknuo kako često nastupa u Donjem Miholjcu, a njegov sljedeći nastup u našem gradu biti će u vrijeme Adventa s NO jazz bandom.

Zbor Brevis je već godinama jedan od nauglednijih hrvatskih pjevačkih zborova o čemu svjedoče brojna priznanja i nagrade, umjetnički projekti i suradnje te koncertna gostovanja po cijelom svijetu. Dirigentica Jerković ističe nastupe u Carnegie Hall u New Yorku te u opernoj kući u Sydneyu. Naglasila je kako su sve Brevisice pjevačice s dugogodišnjim pjevačkim - solističkim i zborskim iskustvom od kojih su mnoge i profesionalne glazbenice.

- Neke su članice u ansamblu više od dvadeset godina i u tome je tajna njihove iznimne kvalitete, jer su sa svojim glazbenim i vokalnim obrazovanjem počele kada su bile još djevojčice - dodala je Jerković.

Predsjednik organizacijskog odbora i idejni začetnik Prandau festivala Tomislav Brusač izrazio je veliko zadovoljstvo što je i ovogodišnji festival protekao uspješno uz nastupe iznimnih glazbenika i veliki odaziv publike. Zahvalio se na suradnji suorganizatorima Gradu Donjem Miholjcu, Glazbenoj školi, Župi, Povijesnoj udruzi "Mailath" te onima koji su financijski omogućili održavanje festivala, Ministarstvu kulture i medija i Osječko-baranjskoj županiji, Turističkoj zajednici grada i brojnim volonterima. Zahvalio se i publici koja je u velikom broju popratila nastupe šest koncerata od kojih je prvi bio koncert Ansambla Camerata Garestin, zatim nastup Varaždinskog komornog orkestra, nastup Maria Zbiljskog na tamburici i Edmunda Andlera Borića na orguljama, koji je ujedno i umjetnički direktor festivala, Zagrebačkog puhačkog tria, pijanistice Ane Žgur i na kraju Vokalnog ansambla Brevis.

Gradonačelnik Donjeg Miholjca Goran Aladić je, nakon pozdravnih riječi donjomiholjačkog župnika Josipa Antolovića, zahvalio svima koji su omogućili ovaj festival, brojnoj publici koja ga je pratila i izvođačima te najavio njegov četvrti nastavak iduće godine.


Live stream

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive