Nagrada za “Interaktivni cvjetni atelje” Korneliji Sabolek

Nagrada za “Interaktivni cvjetni atelje” Korneliji Sabolek

Osječko - baranjska županija je na svojoj službenoj stranici objavila rezultate natječaja za najbolju poduzetničku ideju u 2022. godini.

Podsjetimo, u cilju poticanja start-up poduzetnika i osoba koje imaju ideju o proizvodu ili usluzi kojom tek razmišljaju o ulasku u svijet poduzetništva, županija od 2006. godine provodi projekt "Najbolja poduzetnička ideja". Projekt se provodio i u protekloj godini, a posebnu ulogu u njegovoj realizaciji imali su sponzori, tvrtke i ustanove koje uz Županiju osiguravaju novčane nagrade autorima najboljih ideja. U protekloj godini županija je uz sponzore osigurala nagradni fond od 7.830 eura.

Na popisu dobitnika za najbolju poduzetničku ideju nalazi se i Kornelija Sabolek, djelatnica Srednje škole Donji Miholjac . Kornelija je osvojila nagradu za ideju “Interaktivni cvjetni atelje”.

Osnovna ideja je vrtlarenje i uzgoj cvijeća u školskom vrtu kroz praktičnu nastavu, što je ujedno prvi korak u ovoj poduzetničkoj priči - rekla je Kornelija Sabolek.

Cilj je osnivanje cvjetnog ateljea u prostoru škole koji bi bio uređen i opremljen kao prava prodavaonica cvijeća, cvjetnih dekoracija, uporabnih i dekorativnih predmeta, ali bi uz prodajni imao i radni dio u kojemu bi se održavale cvjetne radionice.

Učenici bi kroz timski rad i poduzetničko ozračje primijenili u unaprijedili svoje vještine i specifičnosti struke, a kroz interakciju s kupcima stjecali bi samopouzdanje, komunikacijske vještine i pozitivan stav prema struci - stoji u obrazloženju ovog zanimljivog projekta.

- Proizvodi i ostali radovi biti će izrađeni isključivo od prirodnog biljnog materijala čiji će neiskorišteni ostaci biti kompostirani s ciljem poticanja suživota s prirodom i poticanja ekološke svijesti kod svih korisnika u tom procesunaglasila je Sabolek, dodavši kako će kreativne radionice biti namijenjene svim generacijama s ciljem širenja njihovih edukacijskih, društvenih i terapijskih uloga.

Live stream

 

▶️ SLUŠAJTE UŽIVO

Upravo svira:

 

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Ivan Korov i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije