Nagrađeni najuspješniji sportaši i sportašice u 2022.

Nagrađeni najuspješniji sportaši i sportašice u 2022.

U organizaciji Zajednice športskih udruga grada Donjeg Miholjca u velikoj vijećnici dvorca "Mailath" održana je dodjela Nagrada za ostvarene vrhunske sportske rezultate u 2022. godini. Nagrade je sportašima, uzrasta osnovne i srednje škole koji su svojim radom, trudom i uspjesima ostvarili značajne sportske rezultate, a bili su predloženi ispred svojih klubova, uručio gradonačelnik Goran Aladić. Nagrade su uručene članicama Stolnoteniskog kluba Donji Miholjac Juliji Schweigert, Hani Čmelak, Hani Miličić i Lauri Vidaković, zatim članovima Ribolovno športske udruge "Udica" Donji Miholjac Patriku Draškoviću, Domagoju Šeriću te Samuelu i Zlatku Kovačeviću. Nagradu je dobila i Mija Sudarić, članica juniorske ekipe Ribolovno športske udruge "Udica" Donji Miholjac. Ispred Hrvačkog kluba "Fami"Donji Miholjac nagrade su dobili Hrvoje Puljić, Laura Bogatić i Ena Zemunić.

Predsjednica Zajednice športskih udruga Grada Donjeg Miholjca Tatjana Kolarić istaknula je neka od najvažnijih postignuća tijekom 2022. godine za sve nagrađene.

Ekipa mlađih kadetkinja stolnoteniskog kluba Donji Miholjac u sastavu Julija Schweigert, Hana Čmelak, Hana Miličić i Laura Vidaković osvojila je drugo mjesto na Prvenstvu Hrvatske koje se održalo u Splitu. Osvojenim drugim mjestom na prvenstvu Hrvatske djevojčice su nastavile niz osvajanja medalja na ekipnim prvenstvima Hrvatske. 

Kadetska ekipa Ribolovno športske udruge "Udica" Donji Miholjac u sastavu Patrik Drašković, Domagoj Šerić, Samuel i Zlatko Kovačević uz vodstvo trenera Igora Kovačevića ostvarili su u 2022. godini na filanu Kupa Hrvatske, održanom u Rokovcima-Andrijaševcima na rijeci Busut u dva dana natjecanja uvjerljivo prvo mjesto te postali državni prvaci. Pobjednici su u Županijskoj ligi Saveza ribolovnih sportova Osječko-baranjske županije. U natjecanjima Mini-lige Zajednice ribolovnih udruga Donji Miholjac osvojili su prvo mjesto.

 

Članica juniorske ekipe Ribolovno športske udruge "Udica" Donji Miholjac Mia Sudarić ostvarila je u protekloj godini odlične rezultate na svim razinama natjecanja ribolovnog sporta. Na Završnici KUP-a Hrvatske u lovu ribe udicom na plovak, koje se održalo u Đakovu, Mia je sa svojom juniorskom ekipom osvojila prvo mjesto u Hrvatskoj te četvrto mjesto u pojedinačnom plasmanu. Na natjecanjima Mini-lige Zajednice športsko ribolovnih udruga Donji Miholjac u konkurenciji s juniorima osvojila je prvo mjesto ekipno i drugo mjestu u pojedinačnom plasmanu. U lovu ribe udicom na plovak u natjecanjima Županijske lige Sportskog ribolovnog saveza Osječko-baranjske županije osvojila je prvo mjesto u ekipnom plasmanu. Svoj najveći rezultat ostvarila je u kategoriji Casting gdje je kao reprezentativka Hrvatske sudjelovala na svjetskom prvenstvu za juniorke u Budimpešti. 

Ispred Hrvačkog kluba "Fami" nagrade su primili:

Hrvoje Puljić koji ujedno nastupa za Hrvatsku hrvačku reprezentaciju i viceprvak je Hrvatske do sedamnaest godina. Na Međunarodnom turniru u hrvanju Arena Open održanom u mjesecu svibnju protekle godine osvojio je prvo mjesto. Na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske za U 17 koje se održalo u Vrbovcu osvojio je drugo mjesto.

Laura Bogatić je i članica Hrvatske hrvačke reprezentacije i prvakinja Hrvatske do petnaest godina. Na prvenstvu Hrvatske za mlađe i starije djevojčice održanom u Bujama osvojila je prvo mjesto u kategoriji do pedeset kilograma. Na prvenstvu Balkana održanom u Bukureštu Laura je kao članica ženske hrvačke reprezentacije Hrvatske osvojila peto mjesto. 

Ena Zemunić je također i članica Hrvatske hrvačke reprezentacije i prvakinja Hrvatske do petnaest godina. Na prvenstvu Hrvatske u Bujama za mlađe i starije djevojčice osvojila je prvo mjesto u kategoriji do četrdeset i šest kilograma. Kao članica ženske hrvačke reprezentacije Hrvatske na prvenstvu Balkana koje se održalo u Bukureštu u svojoj kategoriji osvojila je peto mjesto.

- Ti vaši rezultati, vaš rad i ponašanje primjer su ostalim vršnjacima koji će u vama vidjeti svjetionik kojeg treba slijediti, a sve s ciljem poboljšanja psihofizičkih sposobnosti i dobrog zdravlja - rekao je, između ostalog, gradonačelnik Goran Aladić. Nagrađenima je poželio još puno uspjeha u daljnjem nastavku bavljenja sportom i da odrastajući postanu čestiti ljudi koji će biti na ponos kako gradu, tako i županiji te cijeloj Hrvatskoj. Na izvrsnim rezultatima mladim sportašima i sportašicama čestitala je i predsjednica Zajednice športskih udruga Grada Donjeg Miholjca Tatjana Kolarić. Poželjela im je sreću na daljnim treninzima i postizanju još boljih rezultata u budućnosti.
- Čestitam i vašim trenerima koji se trude i ulažu svoje vrijeme i znanje u svojim klubovima -  rekla je Kolarić te se u ime Zajednice zahvalila gradonačelniku na suradnji i podršci u sportu te ulaganjima i pomoći koju Grad ulaže u rad klubova.

Live stream

 

▶️ SLUŠAJTE UŽIVO

Upravo svira:

 

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Ivan Korov i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije