13 žena skrbit će 6 mjeseci o 78 krajnjih korisnika

13 žena skrbit će 6 mjeseci o 78 krajnjih korisnika

Općina Viljevo je po treći puta uspješno aplicirala na projekt „Zaželi i ostvari – program zapošljavanja žena – faza III”.

- Ovaj projekt važan je iz više razloga, prvenstveno što izravno utječe na zapošljavanje teško zapošljivih kategorija žena, odnosno žena starijih od pedeset godina te omogućava bolju socijalizaciju i pružanje usluga starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju - naglasio je na uvodnoj konferenciji projekta načelnik općine Dominik Knežević. Radi se o jednom od najboljih programa u Republici Hrvatskoj što potvrđuje i činjenica da su neke od članica Europske unije kopirale projekt prilagodivši ga svojim uvjetima - rekao je Knežević.

Trinaest žena skrbiti će se o 78 krajnjih korisnika u njihovim domovima prije svega kroz dostavu namirnica, pripremanje jednostavnijih obroka, održavanje čistoće stambenog prostora i higijene korisnika te kroz ostale usluge u kući i na okućnici. Nadalje, zaposlenice na projektu pomagati će korisnicima u dostavi lijekova i pomagala, plaćanju računa, socijalnoj integraciji, posredovanju u ostvarivanju raznih prava i što je posebno važno pružati će im podršku kroz razgovor i druženje.

Program će trajati ukupno osam mjeseci, odnosno šest mjeseci za zaposlene žene. Realizacija programa krenula je 1. veljače.

Kako je naglasila voditeljica projekta, vanjska suradnica Ivana Marić-Špoljarić projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 85 posto dok ostalih 15 posto financira Republika Hrvatska.

Ukupna vrijednost projekta je 85.208 eura.

Nositelj je općina Viljevo, a partneri su Hrvatski zavod za socijalni rad, Područni ured Donji Miholjac i Hrvatski zavod za zapošljavanje Područna služba Osijek.

Live stream

 

▶️ SLUŠAJTE UŽIVO

Upravo svira:

 

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Ivan Korov i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije