60 godina ŠRD “Šaran” Podravski Podgajci

60 godina ŠRD “Šaran” Podravski Podgajci

Više od 730 različitih pehara, koji ukrašavaju prostorije ŠRD “Šaran” Podravski Podgajci, potvrđuje i svjedoči o dugogodišnjoj i doista bogatoj i uspješnoj tradiciji društva, osnovanog 12. ožujka 1963. godine.

Na održanoj svečanoj godišnji skupštini predsjednik Slavko Dolančić podsjetio je kako su prvi predsjednik Karlo Dolančić i tajnik Imro Filaković najzaslužniji za izgradnju ribičkog doma 1968. godine na obali “Stare Drave”. Prisjetio se i trojice živućih članova Antuna Sudara - Tonče, koji je član društva svih 60 godina te Martina Culeka i Martina Kovačevića - Pilara, koji imaju dvije godine pauze.

Prisjetio se i gradnje drvenog pješačkog mosta do ribičkog doma 1994. godine, koji je obnovljen 2007. uz potporu brojnih donatora.

Istaknuo je brojne uspjehe članova društva na ribičkim natjecanjima u proteklih 60 godina.

Tihomir Ronta, dugogodišnji član “Šarana”, uz čije se ime vežu najveći uspjesi u povijesti društva, prisjetio se i osobnog najvećeg uspjeha iz 1994. godine. Tada je izboren plasman u 1. Ligu HŠRS-a. Tihomir Ronta i Josip Nikolić stekli su status reprezentativaca, a kao trener “Šarana” Tihomir je osvojio srebrnu medalju u Sloveniji na Svjetskom prvenstvu.

- Zahvaljujem svima koji su dali svoj doprinos u ostvarenju povijesnih rezultata, a posebno onima koji su ovu priču davno započeli i danas nisu među nama, a nesebično su nam prenosili svoje znanje i ljubav prema ribolovu - rekao je Tihomir Ronta, ističući brojne uspjehe mladih članova “Šarana”.

Podgajačkim ribičima čestitao je gradonačelnik Donjeg Miholjca Goran Aladić, čijom zaslugom je dograđen ribički dom, pod čijim krovom zajednički djeluju ribiči i lovci.

Povodom 60 godina postojanja i uspješnog djelovanja uslijedila je dodijela zahvalnica i priznanja, a među njima i onog najvećeg - Hrvatskog športsko-ribolovnog saveza. 


Live stream

 

▶️ SLUŠAJTE UŽIVO

Upravo svira:

 

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Ivan Korov i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije