30 žena skrbilo je o 180 korisnika

30 žena skrbilo je o 180 korisnika

- Većina od vas radille ste u sve tri faze programa „Zaželi” i vjerujem da vam to nije značilo samo financijski, nego i psihološki u smislu uključenja u društvene tokove i tržište rada - rekao je gradonačelnik Donjeg Miholjca Goran Aladić pozdravljajući žene na završnoj konferenciji Programa zapošljavanja žena Žene zajedno za bolju budućnost zajednice. On je dodao kako će očekivana četvrta faza programa biti vremenski znatno duža te da će zaposliti još više osoba čime će se pružiti pomoć i većem broju krajnjih korisnika.

U programu su sudjelovali grad Donji Miholjac i općine Magadenovac i Marijanci. Ukupno je bilo zaposleno trideset žena od kojih je svaka skrbila za šest korisnika.

Žene su uglavnom radile na održavanju i čišćenju stambenih prostorija korisnika, pomagale u oblačenju, obavljale usluge dostave namirnica i lijekova, pripremale jednostavnije obroke, a također su pomagale u ostvarivanju različitih prava korisnika i u njihovoj socijalnoj integraciji.

Projekt je trajao šest mjeseci, a vrijednost mu je bila 196.695 eura. Sredstva je u 85 postotnom iznosu osigurala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, dok je 15 posto osigurala Republika Hrvatska.

Ivana Marić Špoljarić ispred udruge DUGA, koja je provodila projekt najavila je IV fazu programa „Zaželi” koja bi, prema najavama trebala trajati tri godine, a novi program bi trebao započeti početkom 2024. godine.

Live stream

 

▶️ SLUŠAJTE UŽIVO

Upravo svira:

 

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Ivan Korov i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije