Otvoren edukacijsko-sportski rekreacijski prostor u Rakitovici

Otvoren edukacijsko-sportski rekreacijski prostor u Rakitovici


- Uvijek mi je srce puno kada sam ovdje u Područnoj školi u Rakitovici i to posebno u prigodama kada unaprjeđujemo pedagoški standard Područne škole nekim novim sadržajima i kada ovoj djeci omogućujemo bolje, kvalitetnije, zanimljivije i ljepše djetinjstvo i obrazovanje - rekao je na svečanosti otvorenja edukacijsko-spotsko-rekreacijskog prostora u Područnoj školi Rakitovica ravnatelj Osnovne škole "August Harambašić" Donji Miholjac Vedran Aladić. Nakon što je nazočne upoznao s dosadašnjim ulaganjima u zgradu rakitovačke škole, ravnatelj Aladić je istaknuo kako je došlo do izgradnje ovog funkicionalnog i zanimljivog prostora oko škole.

- Protekle godine prošli smo na Ininom natječaju i krenuli u realizaciju projekta kojemu se financijski pridružio i grad Donji Miholjac - istaknuo je Aladić te se zahvalio svima koji su pomogli da prostor bude što kvalitetnije opremljen. Zahvalio se i domarima škole koji su odradili sav građevinski posao. U dvorištu škole postavljene su klackalice, ljuljačke, klupice za izvanučioničnu nastavu, pet edukativnih jumbo tabli i zaštitne mreže na betonskom igralištu. Postavljena je i etno sjenica u kojoj učenici i posjetitelji mogu vidjeti stare, već gotovo zaboravljene, slavonske predmete i alate.
U etno sjenici nalaze se šokačka kola iz 1949. godine koja je školi darovao Ivica Adamović, a etno predmete školi su ustupili Stjepan Kolesarić i Ivica Adamović. Ivica Adamović se na svečanosti otvorenja prisjetio svoga školovanja u Rakitovici istaknuvši kako mu je, kao zaljubljeniku u tradiciju i bivšem učeniku, izgradnja etno sjenice bila dugogodišnja želja.

- Teško je to objasniti nekome tko to baš i ne voli, a ja se time bavim posljednjih pedeset pet godina - rekao je Adamović.

U ime nastavnika koji rade u Područnoj školi u Rakitovici na edukacijsko-sportsko-rekreacijskom prostoru zahvalila se učiteljica Slavica Horvat te pozvala roditelje da dolaze sa svojom djecom, zajedno se igraju u ovom prostoru, ali i da ih uče dobrim djelima te da čuvaju prostor koji je za njih izgrađen.


Gradonačelnik Donjeg Miholjca Goran Aladić pohvalio je realizirani projekt. Istaknuo je kako to nije završetak ulaganja u obrazovanje u ovom prigradskom naselju te najavio otvaranje natječaja za igradnju novog dječjeg vrtića u Rakitovici.

Live stream

 

▶️ SLUŠAJTE UŽIVO

Upravo svira:

 

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Ivan Korov i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije