Obilježen Dan općine Magadenovac

Obilježen Dan općine Magadenovac

Na obilježavanju Dana općine i blagdana Rođenja Sv. Ivana Krstitelja, nakon kratkog podsjećanja na povijest općine, koja je osnovana 1993. godine - načelnik Stjepan Živković je naglasio kako danas mještani imaju kvalitetne uvjete za život. Riješena je sva infrastruktura osim odvodnje što je u tijeku.

- Općina nastoji omogućiti i što bolje uvjete zapošljavanja što je sada najveći problem - istaknuo je Živković. Provodi se i niz socijalnih mjera kako bi se omogućila što bolja kvaliteta života svim kategorijama stanovništva, a pogotovo se posljednjih godina radi na stambenom zbrinjavanju i poticanju demografske obnove. Općina nastoji ostvariti što više sredstava iz Europskih fondova, gdje je dobar dio, pogotovo socijalnih programa financiran praktično bez sudjelovanja općinskog proračuna - što je veliki uspjeh.

U ime gostiju iz susjednih općina općinski blagdan je čestitao načelnik općine Viljevo Dominik Knežević, istaknuvši kako općina Magadenovac i njen načelnik Stjepan Živković mogu poslužiti kao primjer i uzor ostalim jedinicama lokalnih samouprava.


Dožupan Josip Miletić pohvalio je rad općine, načelnika i članove općinske uprave, istaknuvši dobru suradnju s Osječko baranjskom županijom, koja je sudjelovala u brojnim zajedničkim programima, pogotovo u području obrazovanja i školstva.

Saborski zastupnik Goran Ivanović istaknuo je općinu Magadenovac kao dobar primjer male općine koja može vrlo dobro funkcionirati i ovog puta naglasivši kako je protiv gašenja malih jedinica lokalne samouprave u većini kojih se od njihovog osnutka vidi veliki napredak i poboljšanje životnih uvjeta.

Na svečanoj sjednici vijeća podijeljene su i općinske nagrade za 2023. Nagrada za životno djelo posthumno je dodijeljena Branimiru Cvetaniću.

Live stream

 

▶️ SLUŠAJTE UŽIVO

Upravo svira:

 

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Ivan Korov i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije