Koncert ansambla Responsorium na Prandau festivalu u Donjem Miholjcu

Koncert ansambla Responsorium na Prandau festivalu u Donjem Miholjcu

Prvi koncert četvrte sezone Prandau festivala orguljaške i komorne glazbe u Donjem Miholjcu donio je miholjačkoj glazbenoj publici zvuke stare glazbe i baroka u izvedbi zagrebačkog ansambla Responsorium.

Mario Penzar – čembalo, Augustin Mršić – viola di gamba, Tin Cugelj – barokni trombon, Silvio Richter – barokna violina i bas bariton Darko Solter stvorili u nešto više od sat vremena glazbeni ugođaj šesnaestog i sedamnaestog stoljeća izvodeći poznate hrvatske autore toga doba, ali i Monteverdijeve Lauda Jerusalem i Salve Regina, prave bisere sakralne glazbe toga doba jednog od najvećih skladatelja baroka.

Koncert je izveden u donjomiholjačkoj crkvi Sv. Mihaela Arkanđela, koju su izvođači pohvalili zbog nadahnjujećg ambijenta i vrlo dobre akustike. Umjetnici su svirali na replikama instrumenata uglavnom iz sedamnaestoga stoljeća koji su rađeni prema autentičnim talijanskim i njemačkim glazbalima.

U potrazi za originalnim zvukom ansambl je realizirao niz uspješnih projekata među kojima je nekoliko i suvremenih praizvedbi djela hrvatskih baroknih skladatelja.

Responsorium redovito surađuje s priznatim svjetskim izvođačima rane glazbe te koncertira na brojnim glazbenim festivalima u Hrvatskoj i inozemstvu, u Austriji, Njemačkoj, Slovačkoj, Danskoj, Sloveniji i Češkoj.

Ansambl je i dvostruki dobitnik nagrade „Ivan Lukačić” žirija na Varaždinskim baroknim večerima 2019. i 2022. godine.

Live stream

 

▶️ SLUŠAJTE UŽIVO

Upravo svira:

 

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Ivan Korov i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije