Značajna ulaganja u miholjačkoj osnovnoj školi

Značajna ulaganja u miholjačkoj osnovnoj školi

Ravnatelj Osnovne škole "August Harambašić" Donji Miholjac Vedran Aladić, gostujući u programu Radija Donji Miholjac, istaknuo je investicije čijom su realizacijom poboljšani uvjeti rada u donjomiholjačkoj osnovnoj školi. Protekle godine završena je energetska obnova škole i nastavno-sportske dvorane postavljanjem izolacije, izmjenom cjelokupne stolarije i dvoranskog krovišta te ugradnjom termostatskih ventila.

- Ova je investicija u svakom pogledu bila neprocjenjiva, jer smo trošak za energente smanjili za pedeset do šezdeset posto. U školi je sada toplije i sigurnije. U dvorani zimi nakon punih trideset godina više nije hladno i u svakom trenutku uspijevamo regulirati ugodnu radnu temperaturu kako za nastavu tjelesne i zdravstvene kulture tako i za treninge školskih športskih klubova te za rekreativne aktivnosti - istaknuo je Aladić.

Ulaganja su nedavno zaokružili izmjenom plinske rampe u školskoj kotlovnici i sada je cijeli sustav grijanja siguran i nov. Početkom drugog polugodišta su u okviru Projekta izgradnje edukativne mreže seizmoloških mjernih postaja istočne Slavonije u suradnji Geofizičkog odsjeka PMF-a i Građevinskog i arhitektonskog fakulteta Osijek te uz financijsku potporu Grada Donjeg Miholjca u prostor škole postavili seizmograf RS4D.

- Ovom aktivnošću smo zapravo željeli podići svijest učenika o neprekidnom podrhtavanju tla i opasnosti od potresa te na neki način osuvremeniti nastavu i usmjeravati je prema STEM području - 
rekao je ravnatelj Aladić. Dodaje kako je učenicima posebno zanimljivo što rad uređaja mogu pratiti putem web aplikacije, a jedna od dodatnih zanimljivosti je ta što u holu škole na Tv uređaju u svakom trenutku mogu pratiti rad seizmografa. Škola je opremila i pustila u rad novu informatičku učionicu u Područnoj školi u Rakitovici.

- Kupljena su računala, monitori i drugo što je bilo potrebno kako bi omogućili kvalitetnije stjecanje digitalnih vještina učenika koji u svojoj područnoj školi svaki tjedan imaju stručnu nastavu informatike. Nakon toga smo osigurali svu potrebnu opremu kako bi učenici svakoga dana imali kuhane obroke što je naišlo na veliko odobravanje kako učenika tako i njihovih roditelja – rekao je Aladić. U ovom trenutku u prizemlju rakitovačke škole provode se radovi na uređenju i opremanju nove školske blagovaonice u kojoj će se djeci od iduće godine posluživati kuhani obroci. Nedavno je u Područnoj školi u Rakitovici otvoren edukacijsko-sportsko-rekreacijski prostor u okviru kojega se nalazi i etno sjenica.

Ravnatelj Aladić je naglasio kako je škola čitavo vrijeme ulagala u školsku knjižnicu, lektirne naslove, stručnu literaturu, digitalnu i sportsku opremu, u oplemenjivanje školskog okoliša sadnjom cvijeća i ukrasnih biljnih vrsta te uređenje novootvorenog baroknog atrija.

Live stream

 

▶️ SLUŠAJTE UŽIVO

Upravo svira:

 

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Ivan Korov i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije