Završen projekt “Put do zdravlja”

Završen projekt “Put do zdravlja”

Održana je završna konferencija Projekta "Put do zdravlja - Prevencija koronarnih i malignih bolesti na području Grada Donjeg Miholjca i Općine Viljevo". Grad je zajedno s partnerom, Općinom Viljevo, uspješno priveo kraju spomenuti projekt kojemu je cilj bio povećanje znanja i svijesti o važnosti promocije zdravlja i prevencije bolesti na području Republike Hrvatske.

- Istinski sam sretan i zadovoljan što smo imali prilike provoditi ovakav projekt, jer smatram da je mnogima bio od velike koristi. U okviru projekta održane su četiri tribine s vrsnim predavačima, doktorima iz KBC-a Osijek i Županijske bolnice Našice, održani su sportski susreti, predavanja u Općini Viljevo te predavanja za vrtićku djecu. Vjerujem da su svi koji su popratili predavanja i događaje zadovoljni, jer su mogli saznati dosta o stvarima koje su ih mučile - rekao je gradonačelnik Grada Donjeg Miholjca Goran Aladić te se zahvalio svima koji su sudjelovali u projektu.

Projektom se podigla svijest javnosti o bolestima cirkulacijskog sustava, malignim bolestima te problemu pretilosti kod djece. Načelnik Općine Viljevo Dominik Knežević se osvrnuo na pretilost kod djece istaknuvši kako je to jedan od gorućih problema koji bi prvo trebao krenuti od obiteljskog odgoja, zatim vrtićke dobi te osnovnog i srednjeg školstva.

- Ovo nije kritika, niti vrtićima niti školama - naglasio je Knežević te dodao kako su jedinice lokalne samouprave te koje bi trebale omogućiti infrastrukturu za sport i rekreaciju.

- Općina Viljevo je krenula tim putem. Prijavili smo Ministarstvu turizma i sporta Republike Hrvatske početkom ove godine rekonstrukciju Športsko-rekreacijskog centra Viljevo za više sportova - rekao je Knežević.

Ispred udruge DUGA o projektu je govorio Marko Majdenić. Istaknuo je kako je analizom svih potpisanih lista utvrđeno oko 500 sudionika koji su izravno sudjelovali u provedbi aktivnosti projekta, a procjenjuje se da je još najmanje oko 300 sudionika neizravno sudjelovalo u projektu.

- Projektom je tako bilo uključeno najmanje 800 osoba svih dobnih skupina - rekao je Majdenić. Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u vrijednosti 42.705,95 eura. Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna (15%) i iz Europskog socijalnog fonda (85%).

Live stream

 

▶️ SLUŠAJTE UŽIVO

Upravo svira:

 

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Ivan Korov i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije