Završen projekt Zaželi 3 u Viljevu

Završen projekt Zaželi 3 u Viljevu

U Općini Viljevo je održana završna konferencija projekta „Zaželi i ostvari - program zapošljavanja žena – faza III“.

Vrijednost projekta bila je 85.208 eura, a financirao se iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 85% dok je ostalih 15% financirala Republika Hrvatska.

Projektom je bilo zaposleno trinaest žena koje su brinule o 78 krajnjih korisnika. Od toga je šest žena brinulo o 36 korisnika na području Viljeva, 4 žene su brinule o 18 korisnika u Kapelni, a po jedna u Krunoslavlju, Blanju, Ivanovu i Bockovcu.U Krunoslavlju je bilo 6 korisnika, u Blanju 3, Bockovcu 2 i u Ivanovu 13 korisnika. Usluge koje su žene pružale korisnicima bile su pomoć u dostavi namirnica, pomoć u pripremi obroka u kućanstvima, održavanje čistoće stambenog prostora i higijene, pružanje podrške kroz razgovore i druženje i drugo.


- Mi kao nositelji projekta „Zaželi“ smo zadovoljni i smatramo da je on uspješno odrađen - rekao je načelnik Općine Viljevo Dominik Knežević te najavio kako uskoro kreće raspisivanje natječaja za iduću fazu projekta „Zaželi“ koji bi trebao trajati tri godine. Napomenuo je kako će biti određenih specifičnosti u odnosu na prethodna tri projekta, a o kojima će javnost biti informirana kada
krene natječaj.

- Zahvalio bih se svima, prvenstveno službenicima iz Jedinstvenog upravnog odjela Općine Viljevo koji su sudjelovali na ovom projektu, stručnim suradnicima - Udruzi „Duga“ iz Donjeg Miholjca i naravno vama koje ste bile zaposlene. Nadam se da ste i vi zadovoljne s nama te da ćemo i u budućnosti uspješno surađivati - rekao je načelnik Knežević.


Projekt je ispred projektnog tima prezentirao Andrija Herbst.

Naglasio je, između ostaloga, kako je projekt trajao osam mjeseci i kako su obvezni partneri uz nositelja projekta Općinu Viljevo bili Hrvatski zavod za socijalni rad, područni ured Donji Miholjac i Hrvatski zavod za zapošljavanje, regionalni ured Osijek.
- Ciljevi projekta su bili zapošljavanjem smanjiti nezaposlenost na području Općine Viljevo, osnaživanje žena starijih od pedeset godina kako  bi bile što kompetentije na tržištu rada, a nekima i da olakšamo odlazak u mirovinu te
poboljšati kvalitetu življenja krajnjim korisnicima pružanjem naših usluga - istaknuo je Herbst.

Marijani Vincetić je ovo treći projekt u kojem je sudjelovala.

- U ovom projektu je bilo lijepo sudjelovati, a kako se on bližio kraju tako je bilo i sve emotivnije jer sam se navikla na korisnike kojima sam pomagala, a i oni na mene - rekla je Vincetić. Istaknula je kako je obavljala sve što je bilo potrebno, a korisnike je, posebno one koji su sami u kućanstvu, najviše veselio razgovor.

Live stream

 

▶️ SLUŠAJTE UŽIVO

Upravo svira:

 

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Ivan Korov i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije