Na 4. Prandau festivalu u Donjem Miholjcu

Na 4. Prandau festivalu u Donjem Miholjcu

Donjomiholjačka glazbena publika imala je priliku uživati u izvrsnoj izvedbi koncerta kojega je, na velikoj terasi donjomiholjačkog dvorca, u sklopu IV Prandau festivala orguljaške i komorne glazbe održao Podium brass quintet u sastavu Marko Bobičanec i Marin Zokić - trube, Hrvoje Pintarić - rog, Ivan Mučić - trombon i Danijel Požgaj – tuba.

Sastav je osnovan 2014. godine ,a članovi su uspješni pedagozi, zaposleni na Muzičkoj akademiji, glazbenim školama i u profesionalnim orkestrima, vode razne puhačke orkestre, seminare i radionice te aktivno sviraju u raznim drugim komornim sastavima.

Repertoar ansambla je širok, i obuhvaća različita povijesna i stilska glazbena razdoblja od rane renesanse i baroka, preko klasične glazbe i romantizma, pa do modernih, jazz skladbi, bluesa, filmske , zabavne glazbe i evergreena.

Kvintet nastoji što više promicati skladbe hrvatskih skladatelja tako da je u Donjem Miholjcu izveo četvero stavačnu skladbu Miljenka Prohaske „U arboretumu” koja se odlično uklopila u repertoar budući da je koncert izveden u parku na otvorenoj sceni.

Hrvoje Pintarić rekao je kako je članove povezala ljubav prema komornom muziciranju te da upravo ovakav sastav limenih puhačkih instrumenata pruža mogućnosti za izvođenje različitih glazbenih žanrova.

Nastup u Donjem Miholjcu planira se već dosta dugo ,a realiziran je zahvaljujući poznanstvu i kontaktima sa umjetničkim voditeljem festivala Edmundom Andlerom - Borićem i glavnim organizatorom ovog velikog glazbenog događanja Tomislavom Brusačem.

Do kraja godine kvintet će nastupati uglavnom po Sjeverozapadnoj Hrvatskoj, te na Adventu u Zagrebu.

Sastav će uskoro snimiti i svoj prvi nosač zvuka.

Live stream

 

▶️ SLUŠAJTE UŽIVO

Upravo svira:

 

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Ivan Korov i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije