20 godina “Seljačke sloge” u Šljivoševcima

20 godina “Seljačke sloge” u Šljivoševcima

U organizaciji Kulturno-umjetničkog društva "Seljačka sloga" Šljivoševci protekloga je vikenda na Ljetnoj pozornici pored Društvenog doma u Šljivoševcima održana 19. smotra folklora "Suncokret mi urodio diko". Ujedno je obilježena 20. obljetnica rada i djelovanja šljivoševačkog društva.
Pozdravljajući nazočne predsjednica Seljačke sloge Ružica Kovačić je istaknula kako je cilj obnavljanja društva prije dvadeset godina bio sačuvati nošnju, ples i običaje šljivoševačkog kraja. Društvo je nastupalo na 400-tinjak pozornica diljem zemlje. Među značajnim nastupima su sudjelovanje na Đakovačkim vezovima, Vinkovačkim jesenima te na Međunarodnoj smotri folklora u Zagrebu i Metkoviću. Nastupali su i u inozemstvu na festivalu u Grčkoj, Srbiji, Sjevernoj Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Mađarskoj, Italiji i Slovačkoj te u Europskom parlamentu u Belgiji. U svom su mjestu ugostili više od stotinu kulturno-umjetničkih društava iz Hrvatske i inozemstva.

- Tijekom ovih godina ostvarili smo zapažene uspjehe na brojnim manifestacijama i izborima narodnog ruha - istaknula je Kovačić.

Dodala je kako je pjevačka skupina KUD-a u više navrata bila sudionikom završne manifestacije "Alaj pjevam i pjevati znadem" u Slavonskom Brodu, gdje su bili poznati po tada aktualnim desetercima.

Seljačka sloga je, uz smotru "Sunockret mi urodio diko", organizator godišnjeg koncerta "Svome selu na dar".

- To je ukratko prvih 20 godina i dobar recept za sljedećih dvadeset - zaključila je Kovačić.

Program smotre započeo je šaljivim skečom, a nastavio se nastupom domaćeg i gostujućih kud-ova. Nastupili su HKUD "Podgoračani" Podgorač, KUD "Slavko Janković" Šiškovci, KUD "Odvorci" Grgurevići i ženska pjevačka skupina "Biđanke" iz Bickog Sela. Nakon nastupa društava sve je goste zabavljao Tamburaški sastav "Zvona".

Smotru je otvorio načelnik Općine Magadenovac Stjepan Živković.

Live stream

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije