Obilježen Dan općine Marijanci

Obilježen Dan općine Marijanci


Svetom misom u župnoj crkvi sv. Petra i Pavla u Marijancima, polaganjem vijenaca u Kunišincima kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima s područja Općine Marijanci, te svečanom sjednicom u društvenom domu u Marijancima obilježen je Dan Općine Marijanci i blagdan Male Gospe.

Načelnik općine Marijanci Darko Dorkić na svečanoj je sjednici istaknuo kako su u proteklih osam mjeseci nastojali stvarati preduvjete za što bolji i kvalitetniji život svih stanovnika. Pri tome su nastojali osigurati nesmetan i stabilan rad Općine.
- I ove godine smo iz proračuna izdvojili veliki dio novca za izgradnju i održavanje objekata komunalne infrastrukture, rekonstrukciju nerazvrstanih cesta, izgradnju pješačkih staza, održavanje javnih površina i poljskih putova te uređenje javne rasvjete - rekao je Dorkić te dodao kako su iz proračuna izdvojili sredstva za mjere gospodarenja otpadom, za Vatrogasnu zajednicu, te za razvoj i upravljanje sustava vodoopskrbe, odvodnje i zaštite voda. Napomenuo je i kako se ulaže u razvoj i poticanje gospodarstva i poticanje poljoprivrede kroz potpore obrtnicima i sufinanciranje u poljoprivredu. Istaknuo je i demografske mjere kojima nastoje pomoći roditeljima i djeci i osigurati preduvjete za potrebiti demografski rast.

Nazočnima su se zatim obratili u ime svih načelnika i gradonačelnika Dominik Knežević, načelnik Općine Viljevo, zamjenik župana Osječko-baranjskog Josip Miletić i saborski zastupnik i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Goran Ivanović. Zamjenik župana Josip Miletić čestitao je Dan Općine Marijanci svim njenim žiteljima, a puno uspjeha u radu poželio je općinskom načelniku i vijećnicima.

- U proteklom razdoblju Općina Marijanci je realizirala puno projekata uz mudro povlačenje europskih i sredstava sa svih drugih razina. Ostvarena je dobra suradnja s Osječko-baranjskom županijom koja je također poticala brojne projekte, što ćemo činiti i ubuduće. U narednom razdoblju osobito ćemo raditi na izgradnji sportskih igrališta, a jedno takvo planira se u Črnkovcima - rekao je zamjenik župana Josip Miletić.

Na kraju svečane sjednice zaslužnima su dodijeljena najviša općinska priznanja.

Live stream

 

▶️ SLUŠAJTE UŽIVO

Upravo svira:

 

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Ivan Korov i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije