“Književnost kroz obruč”

“Književnost kroz obruč”

Obilježavajući deset godina od osnutka Košarkaški klub Donji Miholjac organizirao je tijekom godine nekoliko turnira. Prvi turnir održan je u mjesecu lipnju, Streetball ulična košarka 3x3 za kategorije U9, U13 i i U15. Nakon toga su održani turniri u dvorani 5x5 i to za kategorije U9 i U15. U okviru obilježavanja Dana grada održan je Međunarodni turnir za kategoriju U15. Licencirani trener košarke i predsjednik Košarkaškog kluba Donji Miholjac Marko Prusina ističe kako je sredinom mjeseca prosinca u planu održavanje Međunarodnog turnira U9.
- Već imam potvrde nastupa prvoligaške ekipe Pecs iz Mađarske, te jedne od najboljih ekipa u Hrvatskoj - Košarkaškog kluba Cedevita junior - ističe Prusina.

Smatra kako djeca, osim u sport, trebaju biti uključena i u druge sfere života. Tako su Streetball i turniri U9 i U15 bili dio projekta "Put do zdravlja: prevencija koronarnih i malignih bolesti".

- Na taj smo im način skrenuli pažnju na to koliko je sport važan za opće zdravlje i prevenciju bolesti - naglasio je Prusina.
U suradnji s Gradskom knjižnicom Grada Donjeg Miholjca Prusina je osmislio projekt "Književnost kroz obruč".
- Za svaki sport je vrlo važan sam fokus i koncentracija igrača, a poznato je da čitanje to poboljšava, pogotovo kod najmlađih, te se na taj način dijete višestruko razvija -  istaknuo je Prusina.
Projekt će se provoditi kao redovan trening u okviru kojega će djelatnici Knjižnice jednom mjesečno održavati radionice o nekim sportskim temama. Prva radionica održana je jučer, a tema je bila Dražen Petrović. Događaj je održan u okviru obilježavanja "Mjeseca hrvatske knjige". Prusina kaže kako je škola košarke u Donjem Miholjcu besplatna i otvorena za svu djecu osnovne škole; žensku i mušku. Trenutno je u Klubu 26 osnovnoškolaca.
- Iako smo ekipa koja se natječe naglasak je na tome da djeca izrastu u osobe s vrijednostima koje klub zastupa i svojim djelovanjem promovira - zaključio je Prusina.

Live stream

 

▶️ SLUŠAJTE UŽIVO

Upravo svira:

 

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Ivan Korov i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije