Uručeno značajno priznanje za najbolji prekogranični projekt “Osvitu”

Uručeno značajno priznanje za najbolji prekogranični projekt “Osvitu”

Završio je projekt UPDATE, koji se provodio u okviru Interreg programa prekogranične suradnje Hrvatska - Srbija. Zajednički su ga realizirali Poduzetnički inkubator Osvit Donji Miholjac, Općina Magadenovac i Naučno-tehnološki park Novi Sad.

Prekogranični projekt je vrijednosti 150 tisuća eura, od čega je udjel Europske unije bio 85 posto. Riječ je o projektu čiji je cilj popularizacija STEM područja, kroz koji su učenici osnovnih škola naučili više o robotici, programiranju i 3D printanju.

- Projekt je to, koji je prije nekoliko dana u Španjolskoj na Interreg godišnjem sastanku osvojio 2 zlatne medalje. Jedna je vezana uz društvene mreže, gdje se ovaj projekt na području cijele Europe prepoznao kao izvrstan projekt. Druga zlatna medalja je nagrada za osvojeno 1. mjesto na samom Interreg natjecanju, gdje je projekt prikupio najviše glasova od svih koji su sudjelovali, struke i ljudi koji provode svoje projekte i koji su bili predstavljeni - rekao je Domagoj Mikulić, državni tajnik u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, na svečanom uručivanju priznanja u Poduzetničkom inkubatoru Osvit.

Državni tajnik najavio je još 15 poziva do kraja godine za nove projekte, a znatno veći broj otvorenih poziva očekuje se 2024. godine.

- Do kraja ovog desetljeća Hrvatskoj je na raspolaganju 25 milijardi eura europskih sredstava, što je ogromna prilika za sve nas u Hrvatskoj - zaključio je Domagoj Mikulić.

Live stream

 

▶️ SLUŠAJTE UŽIVO

Upravo svira:

 

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Ivan Korov i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije