Uz subvencije kamata povoljnije do stanova i kuća

Uz subvencije kamata povoljnije do stanova i kuća

U okviru projekta „Stambeni krediti u funkciji poticanja gospodarstva“ Osječko-baranjska županija je od veljače 2019. godine subvencionirala kamate na stambene kredite čak 553 građana, odnosno kupovinu 255 stanova i 298 kuća. Iz proračuna Županije za tu je namjenu izdvojeno više od 500.000,00 eura, dok su više od 440.000,00 eura izdvojile 22 jedinice lokalne samouprave, koje su se pridružile projektu s dodatnim postotnim poenom subvencije kamate na stambeni kredit (gradovi Osijek, Beli Manastir, Donji Miholjac, Đakovo, Našice i Valpovo te općine Antunovac, Bilje, Bizovac, Draž, Erdut, Ernestinovo, Feričanci, Kneževi Vinogradi, Koška, Magadenovac, Petlovac, Petrijevci, Punitovci, Strizivojna, Vladislavci i Vuka).

Kako bi se omogućio nastavak projekta u optimalnim uvjetima, obnašatelj dužnosti župana Mato Lukić danas (11. ožujka 2024. godine) potpisao je dodatak sporazuma o suradnji Osječko-baranjske županije s 22 jedinice lokalne samouprave. Naime, s obzirom da je iskorišten postojeći kreditni potencijal od gotovo 30 milijuna eura, na sjednici Županijske skupštine 31. siječnja ove godine isti je povećan na 50 milijuna eura, a projekt se nastavlja u suradnji s četiri poslovne banke (Erste&Steiermarkische bank, Hrvatska poštanska banka, OTP banka i Privredna banka Zagreb).

- Ove godine obilježava se peta godišnjica provedbe projekta „Stambeni krediti u funkciji poticanja gospodarstva“, a tim smo povodom predstavili i novi logo projekta pod nazivom „Stvorimo dom u Osječko-baranjskoj županiji“. Ovo je jedan od naših najboljih projekata, provodimo ga s 22 jedinice lokalne samouprave i četiri poslovne banke, a zahvaljujući projektu kupljene su 553 nekretnine. Osim stambenog zbrinjavanja i zadržavanja radnih mjesta, projekt ima i demografsku mjeru ostanka sugrađana na našem području. Zbog toga veseli činjenica da nastavljamo s njegovom provedbom. Inače, u siječnju smo dodatno povećali kreditni potencijal s 30 na 50 milijuna eura, dok je, za usporedbu, 2019. godine kreditni potencijal iznosio 6,6 milijuna eura - kazao je Mato Lukić.

Live stream

 

▶️ SLUŠAJTE UŽIVO

Upravo svira:

 

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Ivan Korov i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije