U sklopu sijela održana manifestacija “Slavonija u zjenici oka”

U sklopu sijela održana manifestacija “Slavonija u zjenici oka”

“Slavonija u zjenici oka” manifestacija je u organizaciji Turističke zajednice grada Donjeg Miholjca gdje se predstavljaju stari zanati, tradicijska jela, rukotvorine i suveniri.

- Slavonija u zjenici oka prati značajnije gradske događaje, pa je tako održana i u sklopu pedesetog Miholjačkog sijela, a na njoj se predstavilo tridesetak izlagača - istaknula je direktorica TZ grada Donjeg Miholjca Melia Vidaković.

Vrlo bogat štand izložila je Svjetlana Fuček sa svojim prijateljicama Jokić Stanom i Vidosavom Stojadinović koje su postavile stari slavonski doručak, jela koja su pripremana u vrijeme ljetnih radova na polju. Jokić Stana je prikazala kako se nekada prelo na preslicu, a Vidosava Stojadinović pokazala je pucanje sa čordaškom kandžijom. Na manifestaciji Slavonija u zjenici oka KUD „Slavonac” Podravska Moslavina donijelo je na degustaciju petnaestak vrsta kolača, a starinske kolače i likere na lijepo uređenom štandu pripremili su članovi KUD-a „Đeram” Viljevo.

Turza Antun iz Belišća izložio je svoje radove od pletene vrbe te prikazao kako se ti proizvodi rade. Ovaj zanimljiv i kreativan zanat, nažalost nestaje pred poplavom sličnih proizvoda od plastike koji niti iz daleka nemaju kvalitetu i estetski izgled stvari izrađenih pletenjem vrbovih šiba. On je istaknuo kako je svaki od njegovih proizvoda unikat i da uz pravilno održavanje i čuvanje može trajati i do četrdesetak godina.

Live stream

 

▶️ SLUŠAJTE UŽIVO

Upravo svira:

 

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Ivan Korov i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije