33. obljetnica pogibije pet branitelja, a među njima i Zdravka Rittgassera

33. obljetnica pogibije pet branitelja, a među njima i Zdravka Rittgassera

U organizaciji Temeljnog ogranka Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata iz Tenja, u suradnji s HVIDR-om iz Orahovice i Mjesnim odborom Tenja, položeni su vijenci i upaljene svijeće kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Antunovačkoj ulici u Tenji.


Počast poginulima - Damir Hornung, Franjo Jusup, Zdravko Rittgasser iz Kunišinaca, Đuro Kiš i Marko Zegnal - odali su članovi njihovih obitelji, prijatelji i suborci, predstavnici braniteljskih i ostalih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Hrvatske vojske i policije te Grada Osijeka, kao i obnašatelj dužnosti župana Osječko-baranjske županije Mato Lukić.

- I ova 33. obljetnica je važna, tužna i ponosna. Ponosna jer je još jedan dokaz da su Hrvati silno željeli samostalnu hrvatsku državu i za nju bili spremni dati život. S osobitim poštovanjem danas ćemo položit vijence i zapaliti svijeće u znak sjećanja i zahvalnosti na pet hrabrih pripadnika Hrvatske vojske i ZNG-a koji su željeli osloboditi okupirani dio Tenja, oskudno naoružani, ali sa srcem i voljom, no umiješala se tzv. JNA. Žrtva hrvatskih branitelja se nikada ne smije zaboraviti i zato trebamo biti na ovakvim obljetnicama, pokloniti se i upaliti svijeću, a isto tako prenositi istinu mlađim generacijama kako se takvi događaji iz Domovinskom ratu nikada ne bi zaboravili - rekao je obnašatelj dužnosti župana Mato Lukić.

Live stream

 

▶️ SLUŠAJTE UŽIVO

Upravo svira:

 

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Ivan Korov i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije