Gradonačelnik Goran Aladić u programu RDM-a

Gradonačelnik Goran Aladić u programu RDM-a

- Zbog problema s gradskom kanalizacijom, radovi na izgradnji kružnog toka na križanju ulica Stjepana Radića, Augusta Harambašića i Trga Ante Starčevića (kod donjomiholjačke crkve) kasniti će oko mjesec dana, tako da se završetak izgradnje kružnog toka očekuje sredinom siječnja 2019. godine – izjavio je tijekom gostovanja u studiju Radija Donji Miholjac gradonačelnik Donjeg Miholjca Goran Aladić.

Što se tiče kružnog toka na donjomiholjačkoj zaobilaznici, završena je prva faza uređenja, a slijedi postavljanje velikog natpisa Donji Miholjac, te uređenje otoka na ulasku u grad sa zaobilaznice. U tijeku je projektiranje rasvjete na zaobilaznici, a postavljanje iste se od strane Hrvatskih cesta očekuje tijekom iduće godine.

Sredinom mjeseca studenog ove godine započeli su radovi na proširenju i obnovi dječjeg vrtića "Pinokio" u Donjem Miholjcu. Vrijednost projekta je 2.460.000 kuna, a Grad Donji Miholjac sudjeluje sa 995.000 tisuća kuna. Predviđeni rok završetka radova je do kraja mjeseca srpnja 2019.godine. Aladić je istaknuo kako se u Gradu razmišlja i o izgradnji još jednog vrtića, a on će, ovisno o daljnim razgovorima, biti smješten u Svetom Đurđu ili u Podravskim Podgajcima.

Nedavno su uručeni pakete u vrijednosti 500 kuna roditeljima djece rođenih u ovoj godini na području Donjeg Miholjca i prigradskih naselja. U proteklih jedanaest mjeseci na području Grada su rođena 73 djeteta. Od toga broja u Donjem Miholjcu je rođeno 46-tero djece, u Golincima sedmero, Radikovcima troje, Miholjačkom Poreču dvoje, Rakitovici i Podravskim Podgajcima po četvero i Svetom Đurđu sedmero djece. Aladić je istaknuo kako u idućoj godini planiraju osigurati veće iznose potpore za novorođenu djecu.

Grad se prijavio i osvojio europski natječaj "najbrži prst". Europska unija financirati će troškove opreme i instaliranja pristupnih točaka bežičnom internetu, a Grad će se obvezati na financiranje povezivosti i održavanje opreme za bežični internet građanima i posjetiteljima u trajanju od najmanje tri godine. Nakon potpisivanja ugovora slijedi javni natječaj za odabir izvođača radova nakon kojih će grad Donji Miholjac imati besplatan Wi-Fi. 

Govoreći o završenim projektima u 2018. godini, čija je vrijednost 8,5 milijuna kuna gradonačelnik Aladić je istaknuo kako su najveće investicije bile u području komunalne infrastrukture i objekata društvenog standarda.Tako je, između ostalog na popravak lokalnih cesta izdvojeno 65 tisuća kuna, a za rekonstrukciju i obnovu mjesnih domova u Svetom Đurđu, Radikovcima i Golincima oko 460 tisuća kuna. Izdvajamo i projekt Kulturna baština Prandau-Mailath u vrijednosti približno 2 milijuna kuna, te izgradnju ceste Rakitovica-Sveti Đurađ u vrijednosti od 1.600.000,00 kn. Trenutno su u izgradnji ili u provedbi projekti u vrijednosti 20 milijuna kuna, među kojima su već spomenuti kružni tok, dječji vrtić, zatim dovršetak biciklističke staze, projekt "Zaželi" i izobrazbeno-informativne aktivnosti u svezi zbrinjavanja otpada. Grad je za sljedeće razdoblje prijavio nekoliko vrijednih projekata u iznosu 10,6 milijuna kuna. Najveći iznos sredstava planiran je za rekonstrukciju doma u Rakitovici i svlačionice u Svetom Đurđu te za energetsku obnovu zgrade u Vukovarskoj 7.

Gradonačelnik Donjeg Miholjca Goran Aladić je na kraju razgovora u programu Radija Donji Miholjac istaknuo kako je proračun za 2019. godinu kombinacja razvojih i kapitalnih projekata te povećanih sredstava za sport, kulturu, umirovljenike, novorođene bebe, školsku djecu, poljoprivrednike i razvoj obrtništva. Planirani iznos proračuna je oko 45 milijuna kuna, od čega su oko 27 milijuna kuna realna sredstva, a ostatak su sredstva EU fondova, ministarstava i ostalih izvora.

Live stream

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije