Sastanak slavonskih župana u Osijeku

Za razvoj istočne Hrvatske na raspolaganju je 2,5 milijarde eura. Želja nam je staviti naglasak na razvojne i gospodarske projekte koji će u konačnici rezultirati novim radnim mjestima i podići životni standard građana - istaknuo je župan Ivan Anušić.

Na poziv župana Osječko-baranjske županije Ivana Anušića u Osijeku su se okupili slavonski župani s ciljem pripreme zajedničkih projekata u sklopu Projekta Slavonija, Baranja i Srijem.

Istočna Hrvatska najnerazvijenija je regija u Hrvatskoj, a 2,5 milijarde eura, koliko je na raspolaganju iz spomenutog projekta, potrebno je sustavno i strateški uložiti u razvoj regije. Svih pet slavonskih županija ima sličnu problematiku kada je u pitanju iseljavanje, prometna i poljoprivredna infrastruktura, te gospodarstvo. Cilj prvog zajedničkog kolegija župana bio je odrediti smjer u kojem se istočna Hrvatska u nadolazećem razdoblju treba razvijati, kako bi se zaštitila i razvijala obiteljska poljoprivredna gospodarstva, kako bi zaustavili iseljavanje sela te potakli ulaganja u gospodarstvo.

Osim poziva i natječaja koji su otvoreni kroz projekt Slavonija, župani su razgovarali i o drugim infrastrukturnim i gospodarskim projektima koji su od velike važnosti za Slavoniju.

"Mi, kao župani zatražili smo inicijativu od načelnika i gradonačelnika s područja naših županija, kada su u pitanju njihovi projekti i ponudili im potporu u pripremi i planiranju istih. Tako smo i mi definirali određene inicijative s kojima ćemo krenuti prema Vladi RH. Želja nam je staviti naglasak na razvojne i gospodarske projekte koji će u konačnici rezultirati novim radnim mjestima u poljoprivredi, gospodarstvu i turizmu te na taj način podići živtni standard stanovnika istočne Hrvatske" - rekao je župan Ivan Anušić. 

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive

Please publish modules in offcanvas position.