Čestitamo Dan neovisnosti Republike Hrvatske

Povodom 8. listopada, Dana neovisnosti Republike Hrvatske, predstavnici Grada, policije, braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, te predstavnici Udruge roditelja poginulih i nestalih hrvatskih branitelja položili su danas vijenac i zapalili svijeće ispred spomen obilježja u Parku Matice Hrvatske.

- Zahvalimo se, pomolimo i poklonimo poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata, kao i svim žrtvama koje su tijekom hrvatske povijesti dale svoj život za domovinu - rekao je gradonačelnik Donjeg Miholjca Goran Aladić.

Molitvu za poginule i nestale hrvatske branitelja pred spomen obilježjem predvodio je kapelan u Župnoj crkvi sv. Mihaela Arkanđela Donji Miholjac Luka Ivković. Pjesmu "Rekvijem za mučenike" autora Zdravka Živkovića pročitala je supruga poginulog branitelja Mara Culek.

Dan neovisnosti Hrvatska obilježava u spomen na odluku Hrvatskog sabora od 8. listopada 1991., kojom su raskinute sve državnopravne veze s bivšom Jugoslavijom. Sabor je tu odluku donio dan nakon raketiranja Banskih dvora i pokušaja likvidacije državnog vrha i dan nakon što je istekao tromjesečni moratorij na Ustavnu odluku o samostalnosti i suverenosti, koju je Sabor donio 25. lipnja 1991. godine. Stupanje na snagu te Odluke odgođeno je za tri mjeseca na temelju Brijunske deklaracije od 7. srpnja, odnosno na zahtjev Europske zajednice koja je vjerovala da se jugoslavenska kriza može riješiti mirnim putem.

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive

Please publish modules in offcanvas position.