Vijeće općine Magadenovac

Počela je podjela božićnica

Vijećnici općine Magadenovac, prema uputama Ministarstva financija uskladili su odluku o općinskim porezima. Vrste poreza su: prirez porezu na dohodak, te porezi na potrošnju, na kuće za odmor i na korištenje javnih površina. Poreze naplaćuje Porezna uprava kojoj pripada naknada od pet posto naplaćenih prihoda.

Na 16. sjednici vijeća, održanoj danas (utorak) donesena je i odluka o prikupljanju komunalnog otpada. Odluka je donesena zbog izmjena i dopuna odredbe o gospodarenju komunalnim otpadom, a s ciljem uspostave kvalitetnog i ekonomski učinkovitog sustava sakupljanja otpada u skladu s načelima održivog razvoja, zaštite okoliša i javnog interesa općine Magadenovac. Odluka detaljno utvrđuje prava i obveze davatelja usluga i korisnika kao i način prikupljanja i zbrinjavaja otpada, cijenu, te po novome i kaznene odredbe za nepridržavanje ugovorenih obveza - što je pojasnila stručna suradnica za stambeno komunalne poslove i zaštitu okoliša Jasna Živković.

Vijećnik Velibor Azenić je zatražio pooštravanje kazni za nesavjesne građane, prije svega za one koji klaonički otpad bacaju u kanale i vodotoke, iako je općina Magadenovac osigurala besplatno zbrinjavanje takve vrste otpada. Podsjetimo, kako je dogovoreno sa koncesionarom tvrtkom EKO-FLOR PLUS Iz Oroslavlja, paušalna cijena odvoza u domaćinstvima za standardni spremnik od 80 litara je 53 kune plus 5 kuna po pražnjenju.

Jasna Živković obrazložila je i operatvni program mjera civilne zaštite u nepovoljnim vremenskim uvjetima. Uglavnom se to odnosi na zimsko razdoblje u uvjetima prekidanja prometa, opskrbe, zbrinjavanja i snabdijevanja osoba koje se nalaze u opasnosti zbog nepovoljnog vremena. Program sadrži standardne procjene rizika od poplava, potresa, oluja, sniježnih oborina, mraza, magle i poledice.

Nečelnik općine je ne kraju sjednice pozvao sve mještane općine koji nisu u evidenciji, a ispunjavaju uvjete, da se jave zbog podjele božićnica.

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive

Please publish modules in offcanvas position.