Spomen ploče braniteljima Davoru Sudaru i Hrvoju Kopiću

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata grada Donjeg Miholjca i općina Magadenovac, Marijanci, Podravska Moslavina i Viljevo tijekom protekle godine pomogla je davanjem savjeta, ispunjavanjem različitih obrazaca za ishođenje potvrda u nadležnom Odsjeku za obranu te na različite druge načine braniteljima u ostvarivanju njihovih prava u oko 150 slučajeva.

Udruga je već tradicionalno obilježila obljetnicu akcije „Baranja” polaganjem vijenaca na spomen obilježjima u Podravskoj Moslavini, Donjem Miholjcu te na mjestu pogibije trojice branitelja u sektoru Medrović. Uz ostale aktivnosti udruga je organizirala vrlo dobro posjećenu projekciju filma Stipe Majića „Glavu dole, ruke na leđa” koji govori o stradanjima vukovarskih branitelja. Zajedno s klubom Viljevo održana je akcija pomoći djeci hrvatskih branitelja u kojoj se podijeljena tri prijenosna računala.

Na skupštini udruge predsjednik Dragutin Lazar također je podsjetio na još neke događaje, prvenstveno na obilježavanje oslobođenja svih triju karaula na donjomiholjačkom području.

Pedesetak članova udruge u studenom prošle godine posjetilo je grad Vukovar.

U okviru udruge od protekle godine djeluje sekcija konopaša kojima su se uz veterane pridružili i mlađi članovi. Konopaši su imali nekoliko zapaženih nastupa osvojivši pregršt medalja.

Dragutin Lazar posebno je pohvalio dobru suradnju s jedinicama lokalne samouprave.

On je istaknuo i glavne zadaće udruge u ovoj godini koje se prvenstveno odnose na okupljanje i zaštitu interesa članova udruge, informiranje i organiziranje humanitarne pomoći socijalno ugroženim braniteljima i članovima njihovih obitelji.

Udruga će također tijekom ove godine postaviti spomen ploče braniteljima Davoru Sudaru i Hrvoju Kopiću, a po ugledu na klub Viljevo nastojati će formirati i klubove u ostalim općinama. Također će biti organizirani sportski turniri kao i tribine te predavanja o statusu i pravima hrvatskih branitelja.

Sudionike skupa pozdravio je dogradonačelnik Tomislav Brusač.

Nakon sabora veterani su položili vijenac i zapalili svijeće na spomeniku palim braniteljima u Parku Matice Hrvatske.

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive

Please publish modules in offcanvas position.