Osvit izrađuje vizire za zdravstvene djelatnike

U suradnji s prekograničnim partnerima sa Fakulteta tehničkih nauka te Udruženjem SEE ICT Poduzetnički inkubator Osvit je započeo s izradom vizira za zdravstvene djelatnike korištenjem 3D pisača.

Kako bi dali svoj doprinos u sprečavanju širenja koronavirusa, djelatnici Poduzetničkog inkubatora Osvit su, koristeći opremu i materijale nabavljene prekograničnim projektom, započeli s izradom vizira za zdravstvene djelatnike.

Potražnja za zaštitnim maskama u svijetu je tolika da umjesto iPhone-a Kinezi prave maske i to 200 milijuna dnevno, a kako je za proizvodnju onih najefikasnijih potrebna nanotehnologija, nije moguće zadovoljiti potražnju.

Hrvatski liječnici su opremljeni N95 maskama, ali to nije potpuna zaštita od kapljičnog koronavirusa. Potrebni su im viziri, zato što oni u potpunosti prekrivaju lice, a kako se mogu dezinficirati, njihova upotreba je višekratna.

Da bi se jedan vizir napravio 3D pisačem potrebno je od jednog do dva sata.

- Domu zdravlja Donji Miholjac isporučena je prva serija zaštitnih vizira, a broj izrađenih i dostavljenih vizira dostiže brojku 36. Osvit će nastaviti s izradom dokle god postoji potreba za ovakvom zaštitom te planiramo pokriti miholjačke ljekarne i Crveni križ. Ukoliko se ukaže potreba spremni smo isporučiti i određenu količinu KBC Osijek. Već nam se obratila jedna očna ambulanta  iz Osijeka te smo u suradnji s FERIT-om uspostavili proizvodnju na osječkom području - kaže nam Boris Poslon, koordinator projekata u Poduzetničkom inkubatoru Osvit u Donjem Miholjcu.

Za više upita kontaktirajte tel. 031/630-738 ili putem mob. 095/903-8089.   

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive

Please publish modules in offcanvas position.